Trends in lokale SEO - schrijf goede SEO content

De wereld komt online en het proces is de afgelopen twee jaar alleen maar versneld omdat de pandemie onze afhankelijkheid van internet noodzakelijk heeft gemaakt en vergroot. Of het nu gaat om thuiswerken, het bestellen van boodschappen en medicijnen, permanente educatie of het op de markt brengen van producten en diensten, het internet is in tijden van gevaar als een redder naar voren gekomen.

Het toegenomen belang van internet betekent dat bedrijven online aanwezig moeten zijn om succes te kunnen proeven in de wereld van vandaag. Lange tijd zijn kleine lokale bedrijven weggekomen zonder al te veel op internet te vertrouwen, maar dat is aanzienlijk veranderd. Aangezien digitale marketing aan populariteit heeft gewonnen, is Search Engine Optimization (SEO) alleen maar groter geworden.

Lokale bedrijven kunnen het zich niet langer veroorloven om de nieuwste SEO-trends te negeren als ze willen dat hun bedrijf in de topresultaten van de zoekmachineresultatenpagina (SERP) verschijnt. Gebruikers verwachten steeds vaker dat hun lokale bedrijf wordt weergegeven in de resultaten van hun zoekopdrachten. Wat SEO betreft, is het de afgelopen jaren meer dan ooit naar gebruikerservaring gekanteld.

In dit artikel gaan we enkele van de trends in SEO voor het komende jaar opsommen. Deze trends zijn als volgt:

  • Werk aan een gebruikerservaring van hoge kwaliteit

Sinds 2020 is Google begonnen met het berekenen van gebruikers ervaringssignalen (UX) in zijn zoekresultaten. Als je wachtte om UX het middelpunt van je website-ervaring te maken, is het nu de tijd. Signalen zoals de laadsnelheid van uw website, navigatiegemak op zowel mobiel als desktop en beschikbaarheid van relevante en boeiende SEO content bepalen de algehele gebruikerservaring.

Gebruik Google Search Console om te leren hoe Core Web Vitals werken, aangezien ze een combinatie zijn van signalen die speciaal zijn geïntroduceerd voor het kwantificeren van UX. Zorg er ook voor dat uw website relevante SEO content van hoge kwaliteit heeft in de vorm van blogs, video's, infographics, enz.

  • Werk eraan om in de Zero Click Results te verschijnen

Wanneer gebruikers de vereiste informatie van de pagina met zoekresultaten zelf halen, wordt het fenomeen een nul klik resultaat genoemd. Sinds de laatste paar jaar is de afhankelijkheid van gebruikers van zero-click resultaten dramatisch toegenomen, met ongeveer de helft van alle zoekopdrachten die hetzelfde resultaat opleveren, volgens de gegevens van Google. Daarom moeten uw Google Mijn Bedrijf-pagina en Google Maps-informatie up-to-date zijn. Een ander belangrijk ding is het creëren van hoogwaardige inhoud die vragen van gebruikers beantwoordt, zodat zoekfragmenten uw web content afdekken met zoekopdrachten van gebruikers.

  • Focus op video-content voor een betere betrokkenheid (tekst zal nog steeds koning zijn)

Afgezien van Google Maps en Google Mijn Bedrijf, zijn YouTube-video's van vitaal belang voor resultaten zonder klikken. Niet alleen dat, video-content heeft de voorkeur gekregen van het zoekalgoritme van Google, zoals is waargenomen. Video is een boeiend medium voor het pushen van content, omdat het de aandacht van de gebruiker gemakkelijker vasthoudt.

Video's kunnen uw zakelijke vooruitzichten verbeteren terwijl gebruikers in een virtuele wereld met uw producten en diensten communiceren. Het opbouwen van vertrouwen wordt gemakkelijker gemaakt met video-content, aangezien gebruikers worden verleid door visuele verhalen. Maar naarmate video steeds groter wordt, moet u tekst content niet over het hoofd zien, want een uitgebreide blog zal nooit uit de mode raken.

  • U moet onderzoek doen naar de intentie van de gebruiker

De laatste tijd heeft Google gewerkt aan het identificeren van de zoekintentie van gebruikers voor elke zoekopdracht om hen de meest relevante zoekresultaten te bieden. Zoekintentie kan een van de onderstaande vier categorieën zijn:

  • De website van een bedrijf bereiken
  • Regelmatig browsen
  • Een aankoop doen
  • Producten en diensten vergelijken

U moet ervoor zorgen dat uw lokale bedrijf voldoet aan de zoekintentie van een gebruiker om betere posities op de SERP te verkrijgen . Ontwikkel een pagina met veel gestelde vragen op uw website en schrijf SEO content in een natuurlijke taal om lokale zoekopdrachten te targeten.

  • Optimaliseren voor gesproken zoekopdrachten

Gesproken zoekopdrachten hebben een cruciale rol gespeeld in SEO en 2022 zal er alleen maar op verdubbelen. De opkomst en populariteit van talloze spraak gestuurde zoekmachines maken het noodzakelijk om uw website te optimaliseren voor spraak gestuurd zoeken. Door AI aangedreven algoritmen hebben gesproken zoekopdrachten meer gemoedelijk en menselijker gemaakt. Daarom moet u uw inhoud gemoedelijk en natuurlijk laten klinken.

  • Leg de nadruk op technische SEO en websitesnelheid

Ondanks dat alle nieuwe trends de laatste tijd de kop opsteken, heeft technische SEO zijn belang niet verloren. U moet ervoor zorgen, dat elk technisch probleem op uw website proactief moet worden aangepakt om de gebruikerservaring aangenaam te houden - om het bounce percentage tot een minimum te beperken. De snelheid van uw website vormt een groot deel van de gebruikerservaring, daar is door de introductie van Core Web Vitals op gefocust. U moet zorgen voor snellere pagina's en algehele soepelheid in de navigatie.

Conclusie

Lokale SEO wordt een makkie voor u als u aandacht besteedt aan deze trends en ze implementeert. Uw lokale bedrijf wordt populairder op internet als u recht doet aan deze trends.

SEO specialist Den Haag

Herman Geertsema is de eigenaar van SEO bureau Connect your World uit Den Haag. Hij is een ervaren freelance SEO specialist en content marketing expert. Heeft u een vraag over SEO of wilt u mij als SEO specialist inhuren? Neem dan contact op via info@connectyourworld.nl of bel 06-41226543