Recruitment: hier zijn een aantal tips

Het is belangrijk dat bedrijven voor elke functie sterke, adequate kandidaten werven. Er zijn een paar ideeën voor wervingsmarketing die populair worden in 2018 en die bedrijven kunnen helpen ervoor te zorgen dat de kandidaten die ze interviewen en aannemen de beste beslissing voor de functie zijn.

Tips voor succesvolle Recruitment marketing

Verbeter de kandidatenpoolHuur de meest gekwalificeerde kandidaten inKijk eerst naar interne kandidatenSta bekend als een uitstekende werkgeverBetrek medewerkers bij het wervingsprocesBetaal beter dan de concurrentieGebruik de voordelen in uw voordeelHuur slimme mensen inGebruik de bedrijfswebsiteControleer potentiële werknemersreferentiesVoor een bedrijf om hun wervingsbeslissingen en kandidatenpool te verbeteren, is het gunstig om sterke relaties op te bouwen met plaatsingsbureaus op universiteiten, recruiters en zoekbureaus. Een andere manier om de kandidatenpool te verbeteren, is door online vacaturesites te bekijken en websites van beroepsverenigingen zoals LinkedIn te gebruiken. Een goede vuistregel is om kandidatenpools te bouwen voordat ze nodig zijn. Het is altijd het beste om eerst werknemers te zoeken voor nieuwe functies binnen het bedrijf. Wanneer werknemers promotie- en laterale kansen krijgen, worden de werkethiek, positiviteit en het moreel gestimuleerd. Er zijn een paar manieren waarop werknemers kunnen worden betrokken bij het wervingsproces. De eerste is om huidige werknemers kandidaten te laten aanbevelen waarvan ze weten dat ze uitstekend zijn voor de functie. Een andere manier is om huidige werknemers te laten helpen bij het beoordelen van cv's en wanneer kandidaten worden geïnterviewd.

Creatieve wervingsideeën

Als het gaat om het werven van nieuwe kandidaten, helpt het werkgevers om creatief te worden met hun wervingsmarketingstrategieën. Een paar creatieve wervingsstrategieën omvatten het gebruik van internet en sociale media. Sommige bedrijven hebben commercials van 15 seconden gebruikt om nieuwe medewerkers aan te trekken en hen meer over het bedrijf te laten zien. Dit kan goedkoop zijn wanneer werknemers hun eigen werk bijdragen en de bedrijfsafbeeldingen of creatieve persoon gebruiken om een video samen te stellen. Dwaas en leuk zijn is een geweldige manier om jonge, veelbelovende professionals aan te trekken voor een bedrijf. Er zijn ook een paar ideeën voor wervingsadvertenties die u kunt proberen, zoals het inpakken van een camper of een grote bestelwagen om een mobiel wervingscentrum te creëren. Enkele innovatieve wervingsideeën zijn het aanbieden van beloningen voor het doorverwijzen van werknemers en het laten uitdelen van wervingskaarten door werknemers.

Sociale media gebruiken voor werving

Neem deel aan de juiste gesprekkenBedrijfscultuur promotenKies voor een zachte aanpakKijk naar nichenetwerkenBetrek medewerkersZorg voor een aanwezigheid op sociale mediaWerving via sociale media is een van de beste manieren om werknemers te werven. De grootste sleutel tot online rekruteren is om door het lawaai heen te snijden om de juiste kandidaten te vinden. Het gebruik van LinkedIn en hashtags helpt om vacatures voor de juiste mensen te krijgen. Bij het gebruik van sociale media om kandidaten aan te trekken, zouden bedrijven meer moeten plaatsen dan alleen vacatures voor het bedrijf. Sociale media zijn ook geweldig voor het delen van inhoud die laat zien hoe geweldig het bedrijf is om voor te werken en de unieke cultuur binnen het bedrijf. Het gebruik van andere netwerken dan de typische netwerken die worden gebruikt voor werving, is een geweldige manier om de online ruis te doorbreken en uitstekende werknemers te vinden.

Sociale media veranderen de manier waarop bedrijven werknemers werven. Nu sociale media tegenwoordig zo dominant zijn in het wervingsproces, zijn de wervingsstrategieën voor bedrijven veranderd. Ook creatieve rekruteringsstrategieën veranderen en bedrijven moeten nieuwe en innovatieve rekruteringsideeën bedenken om werknemers aan te trekken. Recruitmentmarketing is aan het veranderen en zal over een paar jaar enorm anders zijn dan ooit tevoren. Het is belangrijk voor bedrijven om op de hoogte te blijven van de nieuwste ideeën op het gebied van rekruteringsmarketing om hun wervingspools gevuld te houden met geschikte en competente werknemers.