E sigaret kopen en stoppen met roken

E sigaretten zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Door een steeds groter wordende groep mensen worden de elektronische sigaretten gebruikt als vervanging van traditionele sigaretten. E sigaretten kunnen als voordeel hebben dat hierin geen verbranding maar verdamping plaatsvindt en door de keuze aan de hoeveelheid nicotine in de e sigaret de nicotineverslaving langzaam kan worden afgebouwd. Wil je ook stoppen met roken en zelf een e sigaret kopen? In dit artikel leggen we je alles uit over e sigaretten en de verschillende soorten die op de markt gekomen zijn.

Wat is een e sigaret?

Voordat je overgaat tot een e sigaret kopen, is het handig om te weten wat een e sigaret precies is. Een e sigaret is een elektronische sigaret. In een e-sigaret worden vloeistoffen verdampt die je kunt inademen. Doordat een e sigaret werkt op basis van verdamping, vindt er geen verbranding plaats zoals bij een normale sigaret wel het geval is. Hierdoor is het roken van een e-sigaret minder schadelijk voor de gezondheid dan het normale roken. Er zitten echter nog steeds wel stoffen in de vloeistoffen van e sigaretten die ongezond zijn.

Welke soort e sigaretten zijn er?

Tijdens het proces van een e sigaret kopen heb je de keuze uit verschillende varianten. We hebben de verschillende soorten e sigaretten voor je op een rij gezet.

De wegwerp e sigaret

De wegwerp e sigaret kan niet bijgevuld worden. Deze is dus echt bedoeld om eenmalig gebruikt te worden en te worden weggegooid wanneer deze leeg is. De wegwerp e sigaret wordt vaak gekozen door mensen die voor het eerst een e-sigaret willen uitproberen.

De pod e sigaretten

De pod e sigaretten zijn compact en kunnen makkelijk meegenomen worden. In een pod e sigaret zit een kleine capsule waarin vloeistof zit. Er zijn pod e sigaretten beschikbaar die je kunt navullen met een nieuwe vloeistof, maar er zijn ook varianten beschikbaar die niet opnieuw gevuld kunnen worden.

Sub Ohm e sigaretten

De Sub Ohm e sigaretten staan bekend om de grote dampwolken die hiermee gecreëerd kunnen worden. Deze e sigaretten zijn speciaal gemaakt om veel damp te genereren. Wanneer je kiest voor een vloeistof met nicotine, zal de nicotine ook een stuk harder binnenkomen.

Stoppen met roken, e sigaret kopen

E sigaretten werken op basis van de verdamping van e-liquids. Je vindt e-liquids met 0, 3, 6, 12 en 18 milligram nicotine. Wanneer je overstapt van het normale roken naar het elektrisch roken, kun je het beste voor een e-liquid kiezen die qua sterkte het meest overeenkomt met wat je gewend bent. Wil je een e sigaret kopen om te stoppen met roken? Dan is het van belang om na verloop van tijd het nicotinegehalte te gaan verlagen. Wanneer je gewend bent aan het nicotinegehalte kun je de overstap maken naar een vloeistof met een lagere hoeveelheid nicotine. Na een tijd kun je zelfs overstappen op e liquids zonder nicotine. Op deze manier kun je van de nicotineverslaving afkomen, zodat je uiteindelijk helemaal kunt stoppen met roken.