Dartborden ophangen: hoe doe je dat?

Oriënteer jij je op het kopen van officiële dartmatten en ben je benieuwd hoe je het dartbord op de juiste hoogte en afstand moet ophangen wanneer je gebruik maakt van een dartbord? We vertellen je in de artikel meer over hoe je een dartbord op de juiste manier ophangt om goed te kunnen spelen.


Het juist ophangen van een dartbord is essentieel om zowel thuis als op andere locaties goed te kunnen spelen. Een minimaal verschil in de afstand of hoogte van een dartbord kan er al voor zorgen dat je niet prettig speelt op andere locaties.


Afstand van een dartbord

Je plaatst de oche op 2,37 meter van het dartbord. Dat is namelijk de officiële manier voor het plaatsen van een dartbord. Je kunt dit op verschillende manieren, bijvoorbeeld vanaf de grond of vanaf de bull's eye. De tweede manier is veel preciezer, zeker wanneer je het darten serieus neemt.


Dartbord ophangsystemen

Wil je dat jouw dartbord stevig tegen de muur staat? Met een ophangsysteem zorg je ervoor dat jouw dartbord niet meer zomaar van de muur getrokken kan worden. Met een ophangsysteem kun je het dartbord ook ronddraaien. Zo voorkom je dat het dartbord gaat slijten: iets wat je absoluut niet wit. Maar je voorkomt ook dat je alleen maar het getal 20 gooit: wel zo prettig.


Dartborden kopen: Recreationeel of professioneel?


Ben je een beginnende darter? Kies dan voor een recreationeel dartbord. Wanneer je helemaal into het darten bent dan wil je wellicht een betere kwaliteit kopen. Zeker wanneer je veel speelt of competities gaat spelen. Een goedkoop dartbord bestaat uit een lagere kwaliteit onderdelen. Maar de voordelige dartborden zijn zeker niet mis wanneer je net begint met darten, zeker qua prijs en kwaliteit verhouding.


Wil je een goed professioneel of amateur dartbord kopen? Bij MCdartshop hebben wij verschillende dartborden in ons assortiment. Zowel voor beginners als voor professionele darters.